Thursday 14 October 2010

Dopdolu Bir Gun

Boyle gunleri seviyorum. Uc uca eklenen aktiviteler, planli plansiz, hesapli hesapsiz! Su memlekete geldigimden beri kendi kendime yaptiklarim disinda daha bu kadar aktivitematik bir gun gecirmemistim herhalde. Belki de gecirmisimdir de hatirlamiyorumdur..
Sabahin 10unda ciktik aksam 6yi geciyordu eve geldigimizde. Oglen sehir merkezinde Princess Square'deki Book Bug'a gittik. Bilmeyenler icin soyleyelim, Book Bug Iskocya Kitap Vakfi'nin bebeklere kitap sevdirmek icin yaptiklari tum aktivitelerin bu sene ki temasi. Iki kisi onderliginde bebekli/cocuklu anneler (ya da babalar ya da kisiler) cocuk sarkilari soyleyip sarkilara uygun hareketler yapiyorlar. Her aktiviteye oldugu gibi buna da gec kaldik. Sebnem'le Kaan da her zamanki zamaninda gelip aktiviteye baslamislardi. Sarkilarimizi soyleyip, hareketlerimizi yaptiktan sonra St Enoch meydanindaki Avrupa Marketine goz gezdirdik. Meger Sebnem'in de akli kalmis. Biraz bakindik biraz yutkunduk (biraz degil bolca aslinda!), Kaan'la Kuzey'e ahsap tren aldik isimlerinin harflerinden olusan sonra da kendimizi Di Maggios'a attik.
Di Maggios epeydir gitmek istedigim bir Italyan restorani. Cocuklu ailelerin tercih ettigi bir mekan olaraktan bir suru bebek arabasi arasindan yuruyup yerimize gectik. Pizzasi guzelmis, arada gidilebilir. Ama iki anne+iki bebek olarak yemege gitmenin cok da konforlu olmadigina kanaat getirdik. Hele iki tane dis cikaran mizildak cocukla insan yediginden cok birsey anlamiyor. Bir daha ki sefere minik beyleri babalarina teslim edip yemege oyle gitmek lazim.
Tam yemegimiz bitmisti ki Evla aradi hadi caya gelin diye. Biz de bos gezenin bos kalfalari olaraktan solugu Evla'larda aldik. Kuzey'le Kaan'i Isa ve Evla'ya teslim edip caylarimizi yudumladik, milyoner keklerimizi ve makarunlarimizi huplettik:)
Artik nerdeyse aksam olmustu ama bizim programimiz bitmemisti. Hemen evin yakinindaki bir kafede Building Blocks grubundan arkadaslar toplanacakti. Oraya da yetisiverdik. Iki muhabbetin daha belini kirip en sonunda evimize girebildik:)
Bu yazi biraz gunluk vari oldu ama baslayinca bitemedi iste. Kusura bakmayin;)

No comments:

Post a Comment