Saturday 18 December 2010

Karlar Duseer

Queen's Park (Kaan'in surat super :))

Queens Park










Karin ikinci roundu










Kis mi erken geldi,biz mi gec kaldik anlamis degilim ama sanirim bu sene kimse "ay acaba noel'de kar yagacak mi" falan geyigi yapmayacaktir. Zira millet kara fazlasiyla doydu. Ben buraya geldigimden beri boylesini gormedim. Ustelik kar yaginca hava yumusar geyigi bile olmadi. Kar yagdi ve her yer buz oldu ertesi gun.

In the Night Garden

Teknoloji mutluluk getirir mi? Goruldugu uzere bizim miniklere getirmis. Kuzey utanmasa ekrana yapisip opecek karakterleri.. Ya bi cizgi film bu kadar mi basarili olur?

Fedakar Amca

Firsat bulup da yukleyemediklerimden. Kuzey'le amcasi Costa'da takilirkene. Bundan yaklasik bir ay once. Sanirim Kuzey'in karni ac, amcasini yiyip bitiriyor:)

Yeni Yil, Yeni Yil

ne kadar sevindigim her halimden belli di mi?
Koccamaaan bir paket gelmis Kuzey'e. Arda Amcamiz, super bir hediye almis. O bir yurutec, o bir bisiklet, o bir tren!
Kuzey simdiden evin icinde dort donmeye basladi. Daha once mobilyalara tutunarak ulasabildigi noktalara treniyle gidip parkediyor ona tutunup oyle ulasiyor ulasmak istedigi yere haspam!
Oyuncagimizin adi Vtech The Alphabet Train. Siddetle tavsiye ederiz :)

Muzik calinca inceleme moduna gectik

Isirir mi acabaa?

Yok caniiim :)

Sunday 12 December 2010

Saturday 11 December 2010

Iyi ki Dogdun Kaan Luca!

Anne Ogul ikimizin de tipi pek bir kayik goruldugu uzere. Ishalimizin daha baslangicindayiz, Sebnemlere adim atar atmaz tepeden tirnaga ustumuzu degismek zorunda kalmisiz bile.
Dogum gununun ikinci en onemli kisisi Sebnem Anne her zaman oldugu gibi kamera arkasinda kalmis.
Bu resimde Kaan'in nefis cikolatali dogum gunu pastasi cikmamis ama burdan bahsedilmeyi fazlasiyla hakediyor.
Dogum gununun aksaminda beylerin de bize katilimi ve cocuklarin bayilmasi ile Tabu oynadik. Pek bir nostaljik geldi. Hatunlara karsi beyler seklinde ikiye ayrildik. Neticeyi yazmama gerek yok herhalde;)



Banyoda Ayri BIr Guzelim





Baryam

Su memlekete geldigimizden beri ilk defa bayramlasma yaptik:) Yasasin Glasgow Turkish Society!
Resimler cok iyi degil, malesef gozler bazilarinda bir tuhaf cikmis, kusura bakmayin..





Dis Bugdayi

Ben ise baslamadan, Kuzey de dislerini tamamlamadan dis bugdayini yapalim artik dedik. Kankamiz Kaan'la ortak dis bugdayi partisi duzenledik. Kuzey, once kalem sonra memory stick secti, Kaan da kitapta karar kildi. Bizler de rahat bir nefes aldik, okuyacak cocuklar diye:)
Kankiler

Bremen Mizikikacilari

Dis Bugdayi Bahane, Yemekler Sahane:p

Babamiz pirincleri sayarken, aman tam 32 olsun

Bugday doktururkene

Metre(muhendis vb), kalem (genel okur-yazar), memory stick (bilgisayar`vari isler), dis fircasi (ids hekimi), telefon (mobil bisiler), kasik (asci) , ilac (doktor vs) ve kitap (genel okur yazar) Topla muzik aletini unuttuk:, malesef ne topcu ne de popcu olacak:(

Tabi hemen agza

yasasin kuzey okuyacak:p

king ve bira, daha ne olsun!

Thursday 9 December 2010

Calderglen Country Park

 Hastalik silsilesinden ve havalar buzzz gibi olmadan once park gezmeye devam ediyorduk. Burasi East Kilbride'da Calderglen Country Park .
Esasen hayvanat bahcesini gorelim diye gitmistik ama biraz yuruyus, biraz karin doyurmaca derken saatini kacirmisiz.

Bu resimlerde Kuzey epey atesli. El-ayak agiz hastaliginin ilk gunu. Taa 14 Kasim'da gitmisiz.












Hizimizi alamayip mini bir tur icin James Hamilton Heritage Park'a gectik. Hava epeyce kararip sogumustu ama viz geldi:)

Virusler Korksun Bizden!

Neredeyse 10 gundur mucadele ettigimiz ishal sonunda bitti. Hayatimin en uzun haftalarindan biriydi diyebilirim. Aslinda 3 gunde de gecebilirdi ama sanirim ilk iyilesme belirtisinde kreste normal yemek yiyince gerisin geri geldi ve oglusu bir hafta daha perisan etti.
Belki cok rutin bi hastalik, aman sen de diyeceksiniz ama pratige baktigin zaman hic de oyle degil. Yani hayatimizi herhangi bir sogukalginligindan daha olumsuz etkiledi. Cunku ishal oldugu sure icerisinde krese kabul etmediler Kuzey'i. Ayrica, zirt pirt sulu seyler yapan bir cocukla disari cikmak da cok akilcil degil.
Ishali nasil yendik peki?
Sanirim tam bir gun boyunca mamayi kesip yerine Dioralyte (vucudun ishalle kaybettigi tuz ve mineralleri iceren karisim) vererek. Doktor mama istedigi muddetce ver demisti ama baktim forumlarda falan soylenen tek sey var o da sut urunlerinin (yogurt disinda) ishal suresince minimize edilmesi. Ben de en baslarda verdim baktim olacak gibi degil mamayi kesti bir 24 saatligine. Ve cidden basarili oldu. Her ne ise virusten kurtulduk:)
Hasta gunlerimizden bir iki foto..

Yikilmadim ayaktayim!

ah bi elime gecirsem su laptopi
Biz virusle mucadele ederken Glasgow kara teslim olmustu:)

Sunday 5 December 2010

Anali Ogullu

Kuzey'in ishali hala gecmedi. Ishalle ilgili bi suru bisi okuyup kendimi daha da endiselendirmeyi basardim ve bugun tekrar doktora gittik. Acaba yeterli sivi vermiyor muyum, dehidre mi oldu diye sayiklayip sinirlerimi bozmaktansa bi doktor gorsun dedim. Neyse ki bi sorun gorulmedi, sivilara devam. Tum bu yetmezmis gibi burnum costu, belim tutuldu ve yalnizim. Yarin is var, bu totoyla Kuzey'i almiyolar ne mok yicem bilmiyorum. Diger yandan bu belle Kuzey'i indir bindir kismini hayal bile edemiyorum.
Kendi kendine hasta olmak hicbisi de; cocuguna yetememek hele  hastayken cok can sikici.. pufff

Thursday 2 December 2010

Yine Hastayiz :(

Krese baslayinca bi sure surekli hasta olacaksiniz demislerdi ve inanmistik ama insan yine basina gelince isyan bayragini aciveriyor bu kadar mi olur diye. Evet, pazartesi grubundan saniyoruz, yeni bir virus kaptik. Once burun akintisi ve oksurukle basladi sonra buna kusma ve ishal de eklendi. Kuzey, Kuzey olali bu kadar halsiz, renksiz olmamistir herhalde.
Bebekliginden beri surekli ufak ufak cikarmalarini "kusma" diye tanimlamakta ne kadar yanildigimizi, gercegiyle karsi karsiya kalinca anladim. Ilkinde ve ikinci de tum koltuk, ben ve o batti; ucuncu de tum cevikligimle fiskiran kusmugu plastik bir kapta toplamayi basardim. Ne demisler cekirge bir sicrar, iki sicrar, ucuncu de.. Bir yandan yedirip icirmem gerekiyor ki susuz kalmasin bunyesi, diger yandan ne zaman bisi girse midesine ya alttan ya da ustten gidiveriyor yarim saate kalmadan. Allahtan bol su iciyor..
Disarida da kar kiyamet devam ediyor da aklimiz bi yerlerde kalmiyor.
Hadi Kuzeycik bir an evvel iyi ol da tepemize cik:)

Thursday 25 November 2010

El-Ayak ve Agiz Hastaligi

Dogru durust geri sayamadan hoop diye ise baslamis buluverdim kendimi. Guya ozenle geri sayip ah aman da bitiveriyor dogum iznim, yeni bir donem basliyor konulu duygu dolu bir kac yazi yazacaktim ama araya Kuzey'in hastaligi, yeni disi falan girince olmadi.
Daha once bahsettigim uzere krese tam olarak baslamadan once cocuklar icin bir alisma donemi uyguluyorlar. Once yarim saat sonra bir saat sonra da iki saat seklinde cocugu ortama alistirma amacli bir uygulama. Malesef ilk yarim saatlik uygulama sonrasinda ortaya cikti ki Kuzeycik kresten ilk virusunu kapivermis. Daha once dis yuzunden sandigim o atesi de hain virus yapivermis. Hastaligi daha once hic duymadigim icin teshis koymakta oldukca geciktim ama Allah google'dan razi olsun. Ilk arama neticesinde teshisi sak diye koyuverdim. Efendim, hastaligin adi "El, ayak ve agiz hastaligi" (hand foot and mouth disease). Tamamen virutik. Ilk iki gun ates, sonra el, ayak ve agizda kirmizi noktalar, agizda ve bogazda aftlar olusuyor. Kuzey atese ragmen masallah gulucugunu eksik etmedi yuzunden. Ama bogazi ya da agzi cok aciyordu herhalde ki ac olmasina ragmen yemekleri agzina alip alip cikarmak zorunda kaldi. Ben de "allahalaa ilk diste hic boyle seyler olmamisti" diye hayiflanan bir tip. Neyse, kirmizi noktalar iyice belirginlesip cogalinca, google'da "baby red spots on feet and hand" diye arattirdim ve hastaligin daha belirtilerini bile okumadan teshisi koydum. Asagida NHS'in bu hastalikla ilgili cok guzel bilgi veren bir linki var.
http://www.nhs.uk/Conditions/Hand-foot-and-mouth-disease/Pages/Introduction.aspx
Kuzeycik masallah bir haftaya kalmadan atlativerdi de cumartesi icin planlamis oldugumuz dis bugdayini ertelemek zorunda kalmadik.
A bu arada ilk dogum gunu partimize de gittik. Hastalik yuzunu gostermeden bizim building blocks grubundan Ross'un kizi Alesia'nin dogum gunusu. O kadar oyuncagi ortak bir sekilde yalayip yutmalarina ragmen cok sukur kimseye bulasmamis. Daha da ilginci, kankamiz Kaan'la nerdeyse gece gunduz birarada gecirmemize ragmen ona da bulastirmadik. (cok sukur).
Hastalikli resim bulmaya calisirken hatirladim ki park koleksiyonumuza bir yenisi daha eklendi. Hatta hizimizi alamadik bir gunde iki park yaptik:) Evet yeni parkimiz "Calderglen Country Park".. Ayri bir yaziyi fazlasiyla hakediyor.
Baslarken iki haftayi paket olarak anlatirim demistim ama vazgectim. En az uc yazi daha yazmam lazim. Park, dis bugdayi ve krese ve ise baslama kutlamalari:) Azzz sonraaa! (simdi boyle dedim ya, araya kesin cok sure girer!)

Dudagimizin ustundeki noktalar cok belli olmuyor ama ordalar:)










En cok ayagimizda cikti noktalar..

Monday 15 November 2010

Kucak Dolusu Kuzey

Kuzey artik ciddi ciddi sarilmaya basladi. Bi kac aydir sariliyordu ama simdi bambaska.. Minik ellerini sirtimda, boynumda hissediyorum ve icin bir tuhaf oluyor:)

Ilk Ates

Cocuklugumdan beri hep atesim ciksa hasta olsam da naz yapsam isterim. Hani olmayan sey makbul olur ya ben cok nadir ateslenirim. Genelde hastaliklarim usume ve usutme turevlerindendir. Kuzey de masallah ilk dort disini cok ariza yapmadan cikardi. Neredeyse dordunu ayni anda cikardigi anda. Ama sanirim su anda gelmekte olanlar epey "disli"! Iki gundur bir istahsizlik, bir atestir (38.6 gorduk) gidiyor. Bakalim bu gece nasil gececek. Bugun agzina bir lokma kati gida koyamadim. Yogurdu bile lutfen yedi.
Bu kadar huysuz olunca kresteki bugunku programi da iptal ettim. Insallah carsambaya duzelir de kresteki denememizi yapabiliriz.

Thursday 11 November 2010

Kuzey Kreste

Balbademim, karamela sepetim bitanecik Kuzey'im, hic bir sorun cikarmadan kreste annesiz taaaam yarim saat gecirdi. Biraz ortama uyum saglamasi icin bi yarim saat birlikte durduk once, sonra ben kaciverdim. Gitmeme cok takilmadi arkadas, zira pek mesguldu. Yalanip yutulacak bir suru yeni oyuncak, sevilip oksanacak bir suru yeni arkadas ve bakilip gulumsenecek ablalar.Kuzey simdilik kresi o kadar cok sevdi ki, yarim saatin sonunda onu almaya gittigimde benimle gelmemek icin cirpindi! Montunu giydirmeye calisirken, kacip oyuna devam etmeye calisti. Neyse, bakalim onumuzde ki hafta bir saat ve iki saatle gercek tepkiyi daha iyi gorecegiz.

Wednesday 10 November 2010

Kuzey Krese Gidecek!

Yaklasik 10 gunumuz kaldi. Daha dogrusu 7 Kuzey gunu:)
Bir yandan ise baslayacagim icin seviniyorum, diger yandan oglustan nasil ayri kalacagim diye biraz stres yapiyorum, eh dile kolay 8.5 aydir hep birlikteyiz. Kuzey haftanin uc gunu (pzt, pers ve cuma) kreste, bir gunu (sali) babasiyla bir gunu de benimle evde olacak. Hazir firsat varken birden yuklenmeyelim dedik ve haftada 4 gunle baslamaya karar verdim. Duruma gore yeniden degerlendirecegiz.
Kresimiz (Little Einstein's, Nithsdale Children's House) yaklasik yarim mil uzaklikta, yuruyerek 15 dakika suruyor. Ama benim is rotam ustunde oldugu icin cogunlukla ben birakip alacagim.
Kreste her cocuga bir bakici tahsis ediyorlar (key carer). Pazartesi Kuzey'in ki ile de tanistik, Fiona. Oldukca ilgili sevgi dolu gorunuyordu. Bakalim yarin ilk defa kreste bensiz bir yarim saat gecirecek Kuzeycik.
Yarini heyecanla bekliyoruz:)

Tuesday 9 November 2010

Kuzey ve Botlari

Nihayet Kuzey'e gercek bir ayakkabi alabildik! Daha oncekiler sanal miydi diyeceksiniz. Elbetteki degildi ama ilk defa bu botlar bir amaca hizmet ediyor yurume eylemine yonelik, yaaa!
Emekleme asamasini ayakkabisiz halleden Kuzey'e siralama (cruising) asamasinda basarilar diliyoruz:)
Bu arada, su gulen iki fotografi yakalayana kadar canimiz cikti adeta. Her zaman gulusu yuzunden eksik olmayan cocuk, fotograf cekilecegini anlamiscasina mizmizlandi. Ona ragmen iyi cikmis:)